Skip to main content
MYLLYMÄEN PERUNA
NEW GROWTH OF POTATO
WELCOME TO OUR WEBSITE

Privileg, jauhoinen ruokaperuna, ranskalaiset

Image
Privileg kuva

Privileg on jauhoinen ruokaperuna. Privileg on melko myöhäinen ja sato valmistuu syyskuun puolivälissä. Privilegin mukulat ovat melko pitkät ja soikeat. Malto on kauniin keltainen. Mukulan silmupäässä voi olla vähän punaista väriä.

Privileg tuottaa erittäin suuria mukuloita. Mukulamäärä on keskimäärin 10-13 kpl.  Privilegin satotuotto on korkea  jauhoiseksi lajikkeeksi.Tärkkelyksen määrä on 15-18%. Sillä on hyvä vastustuskyky lehtiruttoa, mukularuttoa ja Y-virusta vastaan. Ruven vastustuskyky on keskitasosta korkeaan. Privilegillä on ankeroisenkestävyys Ro1-rotuun. Varastoinnin kestävyys on hyvä ja itävyyslepo on keskinkertainen. Privilegillä on hyvä kestävyys harmaahilsettä vastaan.

Privileg sopii keltaiseen tai punaiseen pussiin. Lajike soveltuu myös ranskalaisiin, kuorintaan ja erittäin hyvin uuniperunoiden tuotantoon. Luomukokeissa Privileg on pärjännyt hyvin johtuen lajikkeen lehtiruton korkeasta vastustuskyvystä. Luomukokeissa Privilegin tärkkelyspitoisuus on ollut korkea, 20%. 

Ruokaperunan tuotannossa istutusetäisyys  on 25-26 cm, luomussa 28-30 cm. Istutussyvyys on normaali, koska se muodostaa mukuloita siemenen ympärille. Suositeltava typpivaatimus (N) ruokaperunalle on noin 60 kg / hehtaari (Hht, Kht). Multaville maille (Mm) typpitarve on noin 40 kg / hehtaari.
Siemenperunalisäyksessä istutusetäisyys on 19 cm ja typen tarve 35–40 kg hehtaarlle. Tärkkelysperunan tuotannossa typen tarve on  80 kg / hehtaari.

 

Privilegistä on saatavilla vain tuontisiementä vuodelle 2020. Kysy hintaa!

Tarkempia tietoja lajikkeesta alla olevissa liitteissä.