Hyppää pääsisältöön
Myllymäen Peruna
UUTTA KASVUA PERUNASTA
TERVETULOA KOTISIVUILLEMME!
KULUTTAJILLE INFOA PERUNASTA
TUTUSTU RUOKAOHJEISIIMME

BALTIC ROSE, punakuorinen kaunotar

Image

Baltic Rose (Baltian ruusu) on punakuorinen ruokaperuna. Se on käyttölaadultaan yleisperuna, soveltuen salaattiperunasta, keittoihin, muusiin ja lohkoperunoihin. Baltic Rose on maultaan erittäin hyvänmakuinen. Sen mallon väri on voimakkaan keltainen. Baltic Rose on matalasilmuinen, sileä kuorinen, pitkää mukulaa tuottava lajike.

Baltic Rosen mukuloiden muodostuminen on melko nopeaa, hitaamman alkuvaiheen varsiston muodostamisen jälkeen. Baltic Rosen aikaisuus on syyskuun alkupuolella. Lehtiruton kestävyys on keskinkertainen ja mukularuton kestävyys on korkea. Baltic Rosen ulkoinen laatu on korkeaa luokkaa ja ruvenkestävyys on korkea. Sen kolhujen kestävyys on korkea kuoren kiinnittymisen jälkeen. Sen raakatummuminen ja keittotummuminen on vähäistä. Baltic Rosella on korkea tyvimädän, seitin ja Y-viruksen kestävyys.

Baltic Rose tekee tasakokoista mukulaa, joiden keskikoko on melko suurta. Se tuottaa korkean mukulamäärän per kasvi. Sen vuoksi sadonmäärä on korkea ja yhdessä korkean laadun kanssa myös nettosaanto on korkea. Sen tärkkelyspitoisuus on noin 12 - 13 %. Sillä on hyvä varastointisäilyvyys ja pitkä itämislepo.

 

Baltic Rose käy pakattavaksi pakkaus- ja pesuperunaksi. Se soveltuu myös kuorintaan ja uuniperunaksi.

Ruokaperunantuotannossa istutusetäisyys 25 cm. Suositeltava typen (N) tarve ruokaperunan tuotannossa noin 60 kg/ha (HHt ja KHt mailla). Multavilla mailla (MM) typen tarve noin 40 kg/ha.

Siemenlisäyksessä etäisyys 19 cm ja typpeä 35-40 kg/ha.

Lajikekortti ohessa.