Hyppää pääsisältöön
Myllymäen Peruna
UUTTA KASVUA PERUNASTA
TERVETULOA KOTISIVUILLEMME!
KULUTTAJILLE INFOA PERUNASTA
TUTUSTU RUOKAOHJEISIIMME

BEO, jauhoinen ruokaperuna

Image
Beo kuva

Beo on erittäin jauhoinen ruokaperuna uutuus. Beo on melko aikainen lajike. Sillä on kauniit pyöreän soikeat mukulat ja keltainen malto. Beolla on korkea ruven- ja seitinkestävyys. Beo tekee runsaasti tasakokoisia mukuloita. Beo tekee runsaasti varsia ja suuren juuriston. Sen kasvurytmi on nopea taimettuminen ja nopea varsiston ja mukuloiden muodostaminen. Beon varsisto on pensasmainen. Beo on lehti- ja varsirutolle arka. Käytä varsirutoon hyvin tehoavia kasvinsuojeluaineita. Mukularuton kestävyys on hyvä.

Beo soveltuu jauhoisena ruokaperuna pakkauksiin ja chipsin tuotantoon. Beolla on hyvä kestävyys raakatummumista ja keittämisen jälkeistä tummumista vastaan. Pyöreän muotonsa ja matala silmuisena kuorintahävikki on myös pieni.  Beon tärkkelysprosentti on 18-21 %. Beo kestää hyvin kolhuja. Varastointikestävyys on hyvä, mutta Beo herää itämään tammi/helmikuussa. Ankeroisenkestävyydessä on korkein kestävyystaso Ro1 ja Ro4 keltaperuna-ankeroisen rotuja vastaan.

Ruokaperunantuotannossa istutusetäisyys vähintään 27 cm (27-30 cm). Beo tekee runsaasti mukuloita, joten suositeltava typen (N) tarve ruokaperunan/chipsin tuotannossa noin 80 kg/ha (HHt ja KHt mailla). Multavilla mailla (MM) typen tarve noin 50-60 kg/ha.

Siemenlisäyksessä etäisyys 22 cm ja typpeä 50 kg/ha.
Tärkkelysperunan tuotannossa typpeä 90 kg/ha.

Alla olevassa tiedostossa lajiketiedot.