Hyppää pääsisältöön
Myllymäen Peruna
UUTTA KASVUA PERUNASTA
TERVETULOA KOTISIVUILLEMME!
KULUTTAJILLE INFOA PERUNASTA
TUTUSTU RUOKAOHJEISIIMME

PARTNER, tärkkelysperuna

Partner on erittäin aikainen tärkkelysperuna. Sen sato ja tärkkelys valmistuu elokuussa ja sitä voidaan nostaa tärkkelystehtaiden kauden aloitukseen elo/syyskuun vaihteessa. Partner tekee pyöreitä mukuloita runsaasti. Sillä on aikaiseksi lajikkeeksi hyvä tärkkelysprosentti noin 17-20 % riippuen maalajista, säästä ja lannoituksesta.

Korkean mukulamäärän ansiosta sillä on satopotentiaalia korkeammalla lannoitustasolla. Partner tuottaa korkean sadon aikaiseksi lajikkeeksi, mutta ei pärjää myöhäisille lajikkeille tärkkelyssadon määrässä. Partner soveltuu käyntikauden alun lajikkeeksi. Korkean mukulamäärän vuoksi ei sovellu poudanaroille maille hyvin. Partner tarvitsee vettä kasvattaakseen runsaan mukulamäärän suurempaan mukulakokoon. Se on arka lehtirutolle, mutta mukularuton kestävyys hyvä.
Partnerilla on ankeroisenkestävyys Ro1-5, kaikkiin keltaperuna-ankeroisen rotuihin, joten se soveltuu myös näistä ongelmista kärsiville maille viljelyyn.

Lannoitus: Tärkkelysperunantuotannossa, istutusetäisyys vähintään 28 – 30 cm runsaan mukulamäärän vuoksi ja typen tarve n. 90 - 110 kg N / ha.
Siemenlisäyksessä istutusetäisyys 21-22 cm, typen tarve n. 50-55 kg N / ha.