Hyppää pääsisältöön
Myllymäen Peruna
UUTTA KASVUA PERUNASTA
TERVETULOA KOTISIVUILLEMME!
KULUTTAJILLE INFOA PERUNASTA
TUTUSTU RUOKAOHJEISIIMME

POWER, tärkkelysperuna

Image
Power

Power on aikainen satoisa tärkkelysperunalajike. Se taimettuu aikaisin ja muodostaa syyskuun alkuun mennessä korkean tärkkelyssadon. Mukuloiden muoto on pitkän soikea, matalat silmut ja niiden koko on keskikokoista. Se tuottaa runsaasti mukulamäärää / yksikkö, noin 16-35 mukulaa. Sen kasvusto on matala, puolipysty varsisto ja helppo nostaa perunannostokoneella.

Power on kestävä ankeroinen Ro1 vastaan, sillä on korkea Y-viruksen kestävyys, keskinkertaisesta korkeaan lehti- ja mukularuton kestävyys. Tyvimädän kestävyys on korkea ja perunaseitin kestävyys keskinkertaisesta korkeaan.

Power tuottaa erittäin suurella mukulamäärällä, keskinkertaisen mukulasadon. Tärkkelysprosentti on ollut kokeissa 19-21 %, tuottaa korkean tärkkelyssadon hehtaarilta myös lyhyellä kasvuajalla. Petlan Ylistaron kokeissa vuosina 2011 ja 2016 tuotti korkeamman tärkkelyssadon hehtaarilta kuin Tanu. Tärkkelysprosentin ollessa hieman Posmoa korkeampi.

Varastointiominaisuudet on hyvät ja sillä on keskimääräinen itämislepo.
Power on aikainen korkean tärkkelyssadon tuottaja. Power hyötyy kastelusta tai tasaisista kosteusolosuhteista. Hyötyy voimakkaasta lannoituksesta, typen tarve hietamailla Etelä-Pohjanmaalla 90 – 110 kg/ha, Etelä-Suomessa 100 – 120 kg/ha. Suositeltava istutusetäisyys 28 – 31 cm tärkkelysperunan tuotannossa, johtuen suuresta mukulamäärästä, tällöin suuri mukulamäärä pystyy kasvamaan kokoa.

Siementuotannossa istutusetäisyys 22-24 cm, typpimäärä n. 55-60 kg/ha hietamailla, multavilla mailla n. 40 kg/ha.

Kuva Power koelohkolla 22.7.2009

Tarkemmat lajiketiedot liitteessä.