Hyppää pääsisältöön
Myllymäen Peruna
UUTTA KASVUA PERUNASTA
TERVETULOA KOTISIVUILLEMME!
KULUTTAJILLE INFOA PERUNASTA
TUTUSTU RUOKAOHJEISIIMME

Privileg, jauhoinen ruokaperuna

Image
Privileg kuva

Privileg on jauhoinen ruokaperuna. Privileg on melko myöhäinen, sato valmistuu noin syyskuun puolivälissä. Privileg tuottaa melko pitkän soikean mukulan keltaisella mallolla. Privilegissä voi olla hieman silmupäässä punertavaa väriä. Privileg tuottaa erittäin isoa mukulakokoa. Mukulamäärä on keskinkertainen noin 10-13 mukulaa. Privileg on korkea satoinen lajike. Tärkkelyksen määrä on 15-18 %. Privilegillä on hyvä lehtiruton ja erittäin hyvä mukularuton kestävyys. Sillä on myös hyvä Y-viruksen kestävyys. Ruvenkestävyys on keskinkertaisesta korkeaan. Privileg on ankeroisenkestävä Ro1 rotua vastaan. Privilegin varastointisäilyvyys on hyvä. Itämislepo on on tyydyttävä. Privilegin harmaahilseen kestävyys on hyvä.

Privileg soveltuu keltaiseen tai punaiseen pussiin pakattavaksi. Lajike soveltuu myös ranskanperunan tuotantoon, kuorintaan ja uuniperunaksi. Luomuperunakokeissa Privileg on toiminut hyvin, hyvän rutonkestävyyden vuoksi. Privilegillä on ollut korkea tärkkelyspitoisuus 20 % luomukokeissa.

Ruokaperunantuotannossa istutusetäisyys 25 cm. Istuta lajike normaalisyvyyteen, koska tekee mukuloita siemenen korkeudelle. Suositeltava typen (N) tarve ruokaperunan tuotannossa noin 60 kg/ha (HHt ja KHt mailla). Multavilla mailla (MM) typen tarve noin 40 kg/ha.

Siemenlisäyksessä etäisyys 19 cm ja typpeä 35-40 kg/ha.
Tärkkelysperunan tuotannossa typpeä 80 kg/ha.

Tarkemmat lajiketiedot allaolevassa liitetiedostossa.