Hoppa till huvudinnehåll
Myllymäen Peruna
NY TILLVÄXT FRÅN POTATIS
VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA
KONSUMENTEN INFO

ALBATROS, stärkelse

Image
Albatros bild

Albatros är ett ganska sent stärkelsepotatis med mycket hög avkastning. Albatros tillväxt tiden är Posmo lite senare, men det är tidigare än Kuras. Petla prövningar på 2011 producerade högre procent av stärkelse och stärkelsen som Posmo. År 2016 för stärkelsepotatis försök i Köyliö stärkelse var 21,2% och 23,8% i Ylistaro.

Det ger en mycket hög skörd i stärkelse gröda per hektar under en lång tid. Mängden av stärkelsen är platt också i olika skördesäsongen och med olika jordtyper. Det är knölar storlek medium till mycket stora. Knölarantal är medelmåttig. Knölarna är ganska runda.

Albatros är en bra skorv resistens. Det ökar verkligen hög tillväxt, som blommar lång tid. Det är lättare att ta upp än Kardal, eftersom knölarna lossnar ganska enkelt. Albatros är god motsånd av nematod Ro1 och RO4 och mot potatis cancer D1. Albatros har en mycket hög motståndskraft mot Y och hög brunröte och bladmögel. Därför är förenlig med ekologisk produktion av stärkelse.

Lämplig för sand jord förutom hårdare jord, på grund av god hållbarhet av torkan. Använda Senkor/Mistral/Metrigan i växtskyddsmedel kan bromsa Albatros tillväxt eller orsaka skador. Albatros avkastning kan metribuzin hög arbetscykel påverkas negativt. Den aktiva substansen metribuzin användning av efter uppkomst bör undvikas med Albatros.

Albatros har en god lagringsstabilitet och mycket lång groningsvila. Albatros fördel i att initiera groning av värmebehandling, genom vilken grobarhet komma igång snabbare.

Albatros är ett ganska sent mycket hög stärkelse producent. Inte lämplig för frost känsliga områden av den ganska långa tillväxt över tiden.

Stärkelseproduktion kvävebehov är 90 - 100 kg / ha i Österbotten, i södra Finland 100 - 110 kg / ha. Den rekommenderade planterings avstånd av ca 25-27 cm stärkelseproduktion. Utsädesproduktion 19 till 21 cm, och kväve från 30 till 40 kg / ha.

Mer detaljerad information om sorten i bilagorna nedan.

 

Foto Albatros test 22.7.2009