Hoppa till huvudinnehåll
Myllymäen Peruna
NY TILLVÄXT FRÅN POTATIS
VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA
KONSUMENTEN INFO

BALTIC ROSE, röd skönhet

Image

Baltic Rose är en röd skal matpotatis. Det är en kvalitet universal potatis, lämplig för sallad, soppor, potatismos och klyftpotatis. Baltic Rose har en mycket god smak. Malt färgen har en stark gul färg. Baltic Rose är en låg ogon och lång ovala sortiment.

Baltic Rose göra knölar är ganska snabbt, efter bildandet av ett långsammare startstadium. Baltic Rose är tidigare kommer att vara i början av september. Det är ganska känslig mot bladmögel, men har mycket god resistens mot brunröta. Den externa kvalitet är hög i klassen och motståndet mot skorv är högt. Det har ganska hög mot mekaniskt misslyckande. Baltic Rose har en hög resistens mot filtsjuka, stjälkbakterios och Y-virus.

Baltic Rose gör även medelstora knölar av måttlig stora storlek. Det ger ett stort antal knölar per planta. Därför är utbytet högt och i kombination med hög kvalitet är nettoutbytet också hög. Den har en stärkelsehalt av ca 12-13%. Den har god lagringsstabilitet och en lång groningsvila.

 

Baltic Rose kan packas för förpackning och tvätt potatis. Den är också lämplig för skalning och bakad potatis.

Vid potatisproduktion är planteringsavståndet 25 cm. Rekommenderat behov av kväve (N) för lagring av ca 55-60 kg / hektar (Gmo och Fmo land). Mycket rika länder (M) är behovet av kväve cirka 35-40 kg / ha.

Med utsädespotatis avstånd 19 cm och kväve 30-35 kg / hektar.

Med detaljer information i nedan.