Hoppa till huvudinnehåll
Myllymäen Peruna
NY TILLVÄXT FRÅN POTATIS
VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA
KONSUMENTEN INFO

PIROL, mjölig matpotatis

Image

Pirol är en ganska tidig matpotatis. Det gör runda knölar och har grunda knölar. Den spirar snabbt och utvecklingen av stammen är snabb. Pirol tillverkar ett stort antal knölar och enhetlig potatis tidigt, till exempel för förpackning i en röd påse med matpotatis eller för produktion av chips. Pirol ger en ganska hög avkastning tidig och mjölig sort.

Pirol har bra skorvresistens och torkmotstånd. Det är lite blygsamt för knackar, så från stjälk förstörelse / inflammation till lyft i cirka 2 veckor. Medan Pirol blåmärken har bra hållbarhet. Stärkelseprocenten av Pirol är 16-18%. Förvaringsstabilitet är bra, lång groning vilar. Pirol har en låg sockerhalt, vilket är viktigt vid produktion av potatis chips (tål även lagring vid varmare temperaturer). Nematodresistens finns resistens mot Ro1 och Ro4. I Europa är Pirol den näst största av de Norika sorterna på grund av sin stora popularitet inom chipsproduktion.

I potatisproduktionen är planeringsavståndet minst 28 cm (28-30 cm). Pirol tillverkar massor av knölar, så det rekommenderade kvävebehovet (N) för produktion av potatis och chips är 75-80 kg / hektar (GMo, FMo jordar). Mycket rika lände (M) är kvävebehovet cirka 50-60 kg / hektar.

Med utsädespotatis är avståndet 22 cm och kvävet är 50 kg / hektar.