Hoppa till huvudinnehåll
Myllymäen Peruna
NY TILLVÄXT FRÅN POTATIS
VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA
KONSUMENTEN INFO

Privileg, mjölig matpotatis

Image
Privileg bild

Privileg är en mjölig matpotatis. Privileg är ganska sent, skörden kommer att slutföras i mitten av september. Privileg producerar ganska lång ovala knölar med gul kött. Privileg kan vara något rödaktiga knoppar från färgen. Privileg producerar en mycket stor knölar. Knölarantal är medelmåttig 10-13 knölar för planta. Privileg har ett högt utbyte av sorten. Mängden stärkelse är 15-18%. Det är en bra bladmögel och en mycket bra brunröta motstånd. Det har också god motståndskraft mot virus Y. Skorvresistens är medelmåttig till hög. Privileg är nematodresistent mot raserna Ro1. Lagrings hållbarhet är bra och groningsvilan är mediokra. Privileg är god motstånd mot silverskorv.

Privileg är lämplig för den gula eller röda påse förpackning. Sorten är också lämplig för produktion av pommes frites, skalning och mycket lämplig bakad potatis. I det ekologisk testet har Privileg fungerat bra på grund av bra motståndskraft mot bladmögel. Privileg har haft ett hög stärkelsinnehåll på 20% i ekologisk försök.

Matpotatisproduktion, plantering avstånd på 25-26 cm. Planteringsdjupet är normalt, eftersom det gör knölar runt utsäde. Rekommenderat kvävebehöv (N) matpotatis är till ca 60 kg / hektar (GMo, FMo jordar). Mycket rika länder (M) kvävebehov är på ca 40 kg / hektar.
Med utsädespotatis avstånd 19 cm och 35-40 kg kvävebehöv / hektar. Stärkelseproduktion kvävebehöv är 80 kg/hektar.

Mer detaljerad information om sorten i bilagorna nedan.

Endast tillgängligt för importerat utsäde 2020. Be om ett pris.